IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
11:20 | 11 юни 2023
Обновен: 13:07 | 27 април 2024

Сдружението на заведенията подкрепи областния управител за движението по крайбрежната алея във Варна

Сега всичко е в ръцете на община Варна, пишат от отрасловата организация

По материала работи: Ставри Таргов
Сдружението на заведенията подкрепи областния управител за движението по крайбрежната алея във Варна

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията изпратиха становище за Крайбрежната алея във Варна във връзка със заповедта на областния управител Марио Смърков. Ето какво се казва в нея:

"След като приключиха всички проверки от страна на МРРБ, ДНСК, РДНСК и др. компетентни органи и след дълго очакване, областният управител на Област с административен център Варна, г-н Марио Смърков отмени издадената заповед на Благомир Коцев, с която бе ограничено движението на автомобили по крайбрежната улица.

Всъщност с действията си Коцев направи нещо съществено – предостави възможност да се установи по безспорен начин и един път завинаги, че крайбрежната алея по своята същност още през 2012 г. е заложена в Общия устройствен план на община Варна като улица ІV клас и е част от първостепенната улична мрежа на града, свързваща басейн „Приморски” и сп. „Почивка”.

Сега всичко е в ръцете на община Варна, която чрез правомощията, които има, и чрез органите на Общинска полиция, следва да спази закона и в 14-дневен срок да възстанови и регулира движението по начина, по който беше преди издаване на заповедта от страна на Коцев, като създаде условия за безпроблемното движение на пешеходци, автомобили и велосипедисти.

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, бизнеса, гостите на Варна и варненци, разчитат, че ще се създаде една равнопоставена за всички основа за работа, почивка, разходки и забавления.

Не считаме, че следва институциите и политиците ни, водени от крайни популистични възгледи, да ощетяват цели сектори, които с дейността си допринасят Варна да стане едно по-добро място за живеене в България", завършва становището.

Коментари

анонимен ( преди 10 месеца )
Ще бъде най идиотското решение ако пак разрешат движението на автомобили.Позор за общината!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Варненец ( преди 10 месеца )
А и общината вас хората от града ли ви избират или шепа тарикати. По тяхната логика отваряне коли на на булевардите Сливница посока морската от хотел Черно море и пак оттам Борис Първи посока Валентина няма ли да искат там има заведения. Обявяване на въпросната отсечка за пешеходна зона, на заведенията като не им харесва да се махат ще ни направят услуга на града и гражданите му.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 2
Варненец ( преди 10 месеца )
Било път на снимката се вижда липсата на тротоари, велоалеи. Значи първо изгражда не на тротоари по два метра от двете страни, велоалеи по метър от двете страни ... то май не остана място за коли. Мнението на сдружението и асоциацията да си го наврят на Ричито в г.за. Нормално ли е тези заведения да са със септични ями и *** им да текат по алеята. И тази алея я отвориха май след 2008/2010, значи преди това не беше проблем а сега е.. Събаряното на т. нар. обекти, по-скоро ще реши проблема!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 3
Варненец ( преди 10 месеца )
Относно пред последният абзац ама изобщо не е това мнението на варненци. Твърдението е недопустимо с допускането на т. нар. мас-та, интерес имат единствено шепа хорица мързели които предлагат долнопробна кухня, хигиена под всякаква критика и си мисля, че всеки им е длъжен.Последния абзац ощетява се само един сектор...ми то в *** кой отива бе. Да очевидно е популизъм да се взимат решения за желанието над повечето хора в града, а не на шепа ***. ИМА ДРУГИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАБОТА В ГРАДА
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 3
петково ( преди 10 месеца )
Единственото полезно нещо, което направиха ПП-утки за Варна е на път да бъде провалено. Алеята никога не е била улица от никакъв клас и така трябва да си остане. Пешеходна зона. Ако пуснат пак джигитите да си демонстрират мързела и трошките ще бъде сериозна крачка назад. А този Смърков защо още е областен? Трябваше незабавно да бъде изгонен.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 5
Jhoni ( преди 10 месеца )
Демокрация и свобода. Как иначе селяците ще демонстрират проспирирет ? Като не може да отиде да изпие дневния доход, и да покаже статус. Кой нормален ще иска да отиде до там при положение,че е пълно с хора ? Кой ли ?! Ами такива на,които не им пука за хората.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 1
Кислородопотребяващ ( преди 10 месеца )
А от сдружението ,,Дишащи кислород"считаме, че пускането на автомобилен транспорт по алеята ще доведе до несъвместимо с живота съотношение на отровни газове в артериалната ни кръв при ежедневна употреба на същата алея за пешеходни и вело разходки.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 5
Новини Варна