IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Община Варна
10:40 | 11 август 2023
Обновен: 02:00 | 19 юни 2024

ОбС - Варна, заседава по важни за града теми

В проекта за дневен ред са включени 16 точки

По материала работи: Ставри Таргов
ОбС - Варна, заседава по важни за града теми

Тридесет и шестото заседание на Варненския общински съвет започна в зала „Пленарна”. В проекта за дневен ред са включени 16 точки.

В навечерието на празника на града традиционно една от точките е удостояването на граждани с почетни звания и отличия на Oбщина Варна. Съветниците ще разгледат номинациите на осем личности, предложени за най-високото общинско отличие.

Другото решение, което местният парламент трябва да вземе преди Деня на Варна, е 15 август да бъде празничен и неприсъствен ден.

Сред темите на днешното заседание е ремонтът на тръбопровода за отпадъчни води под дъното на Варненското езеро. Членовете на ОбС ще решат дали да възложат на кмета да предприеме действия по искане на необходимите финансови средства като целеви от централния бюджет.

Другите финансовите въпроси, които ще обсъдят съветниците, са за предоставяне на допълнителни средства за цялостен ремонт на средношколското общежитие „Михаил Колони“ и за енергийно обновяване на сградата на "ДКЦ 4" във Варна. В дневния ред фигурира и предложение на кмета Община Варна да осигури средства за завършването на физкултурния салон на VII СУ „Найден Геров“, в случай че Министерството на младежта и спорта не предприеме действия за приключване на строителството.

На гласуване ще бъдат подложени също промени в Наредбата на Общински съвет – Варна за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите на територията на общината.

Местният парламент ще реши дали да одобри решение за откриване на процедура за избор на концесионери за част от спирките на градския транспорт във Варна.

Отпускането на еднократни социални и здравни помощи също е включено в дневния ред.

Предстои да бъдат определени и кандидатите за съдебни заседатели при Варненския районен съд за мандат 2024 – 2027 г.

Заседанието, което ще завърши с дискусия с гражданите,  може да се проследи и онлайн през YouTube канала на Общински съвет – Варна.

 

Коментари

Новини Варна