IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
14:20 | 12 август 2023
Обновен: 15:28 | 26 юли 2024

Поредно ПТП на Аспаруховия мост задръсти половин Варна

Ударили са се 3 коли

По материала работи: Ставри Таргов
Поредно ПТП на Аспаруховия мост задръсти половин Варна

Пореден пътен инцидент предизвика и поредното огромно задръстване в много централни улици и булеварди в града. Причината е катастрофа между три автомобила на Аспаруховия мост, съобщи радио Варна.

Колоната от автомобили на практика започваше още от Община Варна. В обратна посока задръстването започва от центъра на кв. Аспарухово.

Затруднено бе движението и по ул. "Девня" около пътния възел с Аспарухов мост. Заради блокираните пътища и в опит да се избегне задръстването трафикът е претоварен и по ул. "Тодор Влайков", както и в част от ул. "Александър Дякович".

Кръстовището в района на Катедралния храм във Варна също на практика бе блокирано.

Катастрофите в района на Аспаруховия мост са почти есежесдимчин, но досега нито едно от властите от които зависи регулирането на движението, транспортната схема и подръжката на моста не са взели адекватно отношение. Шумно прокрламираната преди години подвижна мантинела, никога не е влизала в употреба.

На 14 октомври 2013 година община Варна въвежда подвижни мантинели, които при катастрофа да се отворят и движението в свободното платно да става двупосочно. „Прекъсването го виждате от едната страна, аналогично има опция и от другата страна. Знаците са поставени.

В момент, когато трябва да се организира в едното платно двупосочно движение, знаците се разчохлят и се въвежда друга организация на движението”, обясни кметът Иван Портних.

Коментари

Неизвестен ( преди 11 месеца )
То през 2011г. трябваше да започне строителството на втория мост, ама.... Общинската администрация да вземе да се стегне, а не да дреме!Да наемат китайци и за една година новият мост ще е налице!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Просто човек ( преди 11 месеца )
Едно мога да кажа просто е просто това население който вземе властта гледа да е добре и да си оправи хората яа на плажче яа съветници яа колички яа ресторантче яа земичка той не гледа да развива градът не се правят нови улици не се разширяват не се правят продължения на булевард
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна