IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
14:00 | 15 август 2023
Обновен: 22:33 | 30 април 2024

В Община Варна няма внесени проекти за строителство на небостъргачи

До Окръжна болница има издадено разрешение за строеж за търговски комплекс

По материала работи: Ставри Таргов
В Община Варна няма внесени проекти за строителство на небостъргачи

Към настоящия момент в Община Варна няма внесени инвестиционни проекти за одобряване и разрешаване на строителството на небостъргачи както до Окръжна болница, така и в район "Аспарухово" и в други части на територията на Варна.

Това обяви кметът Иван Портних по повод информация, разпространена от политическа партия „Възраждане“.

До Окръжна болница има издадено разрешение за строеж за търговски комплекс“ - за 3 надземни и 5 подземни етажа от страната на АГ болницата.

Всички градоустройствени разработки се разглеждат от Експертния съвет по устройство на територията и по закон, когато има и необходимост и се засягат други заинтересовани, проектите могат да бъдат подложени на обществена дискусия.

По време на среща с представителите на медиите, бе обявено още, че главният архитект на Община Варна не е проектант на „небостъргач в Аспарухово“.

Казват, че се лъжело най-много на избори и по време на лов, но за някои Възраждане и ДСБ тези лъжи се превръщат в основен начин на комуникация с хората, затова ще ги опровергаваме, допълни кметът.

Според него с изявленията си активистите на двете партии са затвърдили впечатленията за топли контакти и добър синхрон помежду си.

Темата със строителството във Варна със сигурност ще бъде пак предизборна дъвка. Само че, това е процес, генериран далеч във времето назад, благодарение на приватизации и реституции, извършени от днешните активисти на ДСБ.

Припомням, че през 90-те години стотици квадратни метра земя във Варна е връщана безогледно, без планиране, без мисъл за бъдещето на квартали и паркове - и в междублоковите пространства, и на територията на Морската градина.

Резултатът днес е, че тези терени са частна собственост, която струва милиони. Самият ОУП на Варна също е бил приет с гласовете на днешните активисти на Възраждане и ДБ, каза Иван Портних.
 
Той заяви още, че през 10-те години, откакто управлява Варна с решения на Общинския съвет са продадени само два общински парцела в чертите на града - в кв. "Възраждане“.

Кметът Иван Портних припомни, че в "Младост" е наложително да бъде разрешен проблемът с липсата на помещения за районното кметство, което от години е настанено в приземните етажи на няколко жилищни блока.

„Необходима е сграда, удобна не за чиновниците, а за гражданите, защото в района живеят над 90 000 души. Там планираме да изградим и нов парк“, каза той.
 
Нека общинските съветници и депутати от Варна от ДСБ и техните коалиционни партньори от ПП осигурят финансиране, ще сложим не само втора, но и трета тръба в езерото, заяви кметът по повод идеята на Пламен Китипов, общински съветник от ДБ, за изграждане на дублиращ тръбопровод в езерото.

Иван Портних припомни, че Пламен Китипов е проектант на ВиК частта на бул. „Васил Левски“, създала най-критични проблеми при изпълнението на проекта и породили много шеговити колажи в социалните медии.

Коментари

Новини Варна