IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 31°
Община Варна
16:30 | 13 септември 2023
Обновен: 05:28 | 14 юли 2024

Одобриха проекторамката за благоустрояване на междублоковите пространства във Варна

Ето къде започват ремонти

По материала работи: Ставри Таргов
Одобриха проекторамката за благоустрояване на междублоковите пространства във Варна

Благоустрояването на междублокови пространства и изграждането на детски площадки са сред акцентите в тазгодишната капиталова програма на Община Варна. Проекторамката на документа беше одобрена на заседание на ПК „Благоустройство и комунални дейности“ към ОбС-Варна.

Сред големите обекти, включени в програмата, е обновяването на пространството в обхвата на бул. „Владислав Варненчик“ , ул. „Радост“, ул. "Милосърдие", ул. „Йордан Йовков“, ул. „Хан Кубрат“, ул. "Фантазия ", по плана на район „Младост“.

Община Варна планира да подобри състоянието на Ботевата градинка, както и карето между бул. "Чаталджа", ул. "Селиолу", ул. "Ген. Колев" и ул. "Илинден".

Нов облик предстои да придобие и мястото между ул. „Братя Бъкстон“, бул. „Чаталджа“, ул. "Уилям Гладстон" и ул. „Черна“. В плановете за обновяване фигурира също територията между ул. "Драва Соболч", ул. "Драва Чех", ул. "Цар Асен I-ви" и ул. "Печ".

Във фокуса на общинската администрация е и изграждането на детски площадки. Предвижда се нови съоръжения за децата да има ул. „Зюмбюл“ - зад блок 4, на ул. "Прилеп" - до блок 1, ул. "Ружа" - до бл. 10.

Благоустрояването на пространството на ул."Морска сирена", между бл. 24 и бл. 25, също е включено в програмата. Заложено и проектиране на детска площадка в двора на НЧ "Просвета 1927" в кв. „Виница“.

Капиталовата програма във функция „БКС“ за тази година e в размер на 177,6 млн. лева. За основен ремонт/рехабилитация на пътна мрежа, пътни трасета, артерии, алеи и други обекти по инфраструктурата са заделени 126,2 млн. лева.

На днешното заседание съветниците приеха и план-сметка „Чистота“ за тази година. Бюджетът по това перо е в размер на 44,5 млн. лева. Очакваните приходи от таксата за битови отпадъци са в размер на 37 млн. лева.

Коментари

Новини Варна