IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
16:19 | 18 юни 2015
Обновен: 20:03 | 22 април 2024

Директорите доволни от качеството на храната в градините

По материала работи: Златина Добрева
Директорите доволни от качеството на храната в градините

Директорите на детските градини във Варна са доволни от количеството и качеството на храната, доставяна им от “Ученическо и столово хранене” (УСХ) ЕАД. Това сочи анкетна справка за състоянието на предоставяната услуга от общинското дружество, похвали се пред местния парламент прокуристът на предприятието Петър Кадънков. Само 3 са забележките от всичките 289 проверки, извършени от директорите на детските заведения. Всички те са били отстранени в рамките на същия ден, а между тях не е имало оплаквания от грамажа на храната, уточни той.
Кадънков сподели още, че управляваното от него дружество притежава всички лицензи за дейността си. УСХ се занимава с изхранването на малчуганите във всички варненски градини и учениците от 5 училища. Дружеството е приключило отчетната година с печалба в размер на 11 000 лева, стана ясно още от думите на прокуриста. Той се ангажира да подготви необходимата документация за изготвянето на изискуемата по наредба единна методика за изчисляване цената на дневен оклад на дете.

Коментари

Новини Варна