IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
16:51 | 18 юни 2015
Обновен: 20:03 | 22 април 2024

Варненскa болницa става заложник на Енергото

По материала работи: Златина Добрева
Варненскa болницa става заложник на Енергото

ДКЦ „Св. Иван Рилски” в „Аспарухово”, която е една от трите варненски болници, дължащи хиляди левове за изконсумирана електроенергия, става заложник на местното електроразпределително дружество. Това стана ясно от думите на управителя на лечебното заведение д-р Татяна Аврамова пред комисията по “Собственост и стопанство” към местния парламент. Тя поиска от принципала на поликлиниката в лицето на Общинския съвет да й разреши да заложи като гарант пред “Енерго-Про” приходите от наеми на болницата.

“Успях да извоювам отсрочка от 12 месеца, но от електроразпределителното дружество искат гаранции, че ще си получат вземането. Средствата от наем са единствените сигурни приходи на болницата, които мога да дам като гаранция”, уточни пред съветниците тя.

Към началото на май т.г. ДКЦ „Св. Иван Рилски” в „Аспарухово” дължи на “Енерго-Про” общо 25 184 лв., от които 21 385 лв. просрочени задължения, става ясно от баланса на дружеството.

Коментари

Новини Варна