IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
11:20 | 2 декември 2023
Обновен: 09:17 | 4 май 2024

За кой ли път: Пропадна новоасфалтирана улица във Варна

В момента е с временна настилка, участъкът ще бъде ремонтиран за сметка на изпълнителя, съобщиха от общината

По материала работи: Ставри Таргов
За кой ли път: Пропадна новоасфалтирана улица във Варна

Некачествен ремонт на един от най-натоварените булеварди във Варна - "Христо Смирненски", възмути жителите на града. Съвсем скоро след основната реконструкция има пропадане на асфалта. В момента в града се ремонтират и други улици, по които също се образуват неравности.

Пропадането е около една от шахтите на булевард “Христо Смирненски” и сериозно затруднява шофьорите. Често, опитвайки се да избегнат препятствието, те навлизат в лентата за насрещно движение, а това е предпоставка за катастрофи.

Варненският булевард “Христо Смирненски” се ремонтира вече повече от година. Няколко седмици след полагането на поредния слой асфалт, част от пътното платно пропада.

Варненци недоумяват защо дни след ремонта на отсечката, тя отново има нужда от ремонт.

От община Варна заявиха, че предстои довършване на водопроводната система в района. Едва след това ще бъде положен още един слой асфалт.

"По “Христо Смирненски” по ВиК проекта се подменя магистрален водопровод, след което ще се възстанови асфалтовата настилка до ниво временна настилка така да се каже.

В момента е временна настилка, така, че да се отпуши движението в града и да могат да минават колите. Ще дойдат да си го оправят, колкото пак да може движението да не се затруднява, но улицата все още е в строеж", обясни Петър Гcрбузов, директор на Дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустройство”.

Пропадналият участък от булеварда ще бъде ремонтиран за сметка на фирмата изпълнител, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна