IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
15:40 | 22 декември 2023
Обновен: 07:28 | 15 май 2024

Кметът Коцев обърна внимание на задръстванията във Варна

Нареди спешни мерки за решаване на проблемите

По материала работи: Ставри Таргов
Кметът Коцев обърна внимание на задръстванията във Варна

Запознат съм със задръстването на кръстовището, съединяващо ул. „Хан Омуртаг“, ул. „Цариброд“ и ул. „Софроний Врачански“ в Гръцката махала. Вероятната причина за тапата е липсата на указателни знаци, регулиращи временната организация и безопасност на движението (ВОБД), въведена заради строежа. Това написа във фейсбук кметът Благомир Коцев.

План за временно регулиране на движението има. Той е съгласуван с Пътна полиция и е одобрен от Община Варна през август, 2022 г. Проблемът не е в липсата на план за временно движение, а в налагането му. Някой явно не си беше свършил работата.

Затова днес следобед наредих незабавни действия от страна на Община Варна за ограничаване на движението в засегнатата отсечка и налагане на заложения през август 2022-а временен режим.

За да има устойчиво решение на проблема със задръстванията в кръстовището обаче, е нужно цялостно преразглеждане на устройството на движение.

Преди час наредих на УСКОР и АГУП да наложат установения режим, докато изготвят план за нов такъв. Той трябва да е съобразен с ремонта на бул. „Девня“ и да не позволява повече да се образува тапа.

Очаквам проблемът да се реши окончателно до края на седмицата.

Благодаря на всички варненци, които днес сигнализираха за проблема в социалните мрежи!, завършва постът на кметът Коцев.

Коментари

Новини Варна