IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
13:00 | 27 декември 2023
Обновен: 00:00 | 5 май 2024

Кметът Коцев затяга контрола върху колите в Морската градина във Варна

Вече има КПП-та на входовете към Делфинариума, "Хоризонт" и Зоокъта

По материала работи: Ставри Таргов
Кметът Коцев затяга контрола върху колите в Морската градина във Варна

Морската градина винаги е била притегателно място за хиляди варненци през почивните дни на студените месеци, когато времето е хубаво. И вчера беше ден, в който много граждани искаха да посетят парка.

За съжаление обаче болшинството от тях влизат в него с автомобилите си и създават опасност за хората там. Това пише във фейсбук кметът Благомир Коцев.

Знаейки това, още на 25.12 сутринта разпоредих общинска полиция да следи за реда и да санкционира автомобилите, които спират по алеите и тревните площи.

В допълнение на това от днес възстановяваме и контрола на входовете към Делфинариума, към "Хоризонт" и Зоологическата градина чрез физическо присъствие на общинска полиция, като автомобили ще се допускат само до съществуващите паркоместа.

КПП ще бъде възстановен на входа на Делфинариума, за да предотврати шофьорите да влизат в парка без основание, създавайки тапи на входа.

Полицаите от Общинска полиция ще следят за влизащите автомобили и ще връщат всеки, който няма осигурено паркомясто и основателна причина да бъде допуснат.

Входът откъм зоопарка също е ограничен до съществуващите паркинги и ще остане така до трайното и устойчиво решение за пълното ограничаване на автомобилите в парка.

Търсенето на трайно решение на този многогодишен проблем ще е мой приоритет през този мандат. Убеден съм, че има начин да се удовлетвори обществения интерес, без да се нарушава закона, като се осигурят условя за достъпност на парка чрез буферни паркинги и последващо пълно ограничаване на движението там, пише още кметът на Варна.

Коментари

Аз ( преди 4 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 1
Благомир Коцев ( преди 4 месеца )
Че кой те кара да паркираш там? И за какво изобщо ти е нужна кола в рамките на града? Навсякъде може пеша да се стигне.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
hahahahaha ( преди 4 месеца )
Ще се пълни платения ти паркинг на хоризонт които заграби земята нямаш ли планове за още няколко декара да си направиш още паркинги по 2 лева на час! а може да го направиш и по повече.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна