IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
17:00 | 15 януари 2024
Обновен: 16:47 | 28 април 2024

Общината ще вложи 100 000 лв. в ремонт на гребната база „Сия Нейкова“

Възстановителни работи ще започнат след приемането на бюджета на Варна

По материала работи: Ставри Таргов
Общината ще вложи 100 000 лв. в ремонт на  гребната база „Сия Нейкова“

В бюджета на Община Варна за 2024 г. ще бъде заложена сума от около 100 000 лв. за ремонт на гребната база „Сия Нейкова“ на брега на Варненското езеро.

Това съобщи в интервю за БНТ заместник-кметът с ресори образование и спорт Павел Попов. По думите му спортното съоръжение от години е в окаяно състояние, сумите за ремонт отдавна са ясни, но ремонт така и не е започнал.

За близо двата месеца, откакто е в ръководството на Община Варна, Попов се е запознал със състоянието на спортните бази в града, които са над 20. Поне една трета от тях са в окаяно състояние, коментира той и допълни, че децата на Варна и спортните традиции на града заслужават много повече.

Решение на проблемите Попов вижда във включването на спортните клубове в оборота на средствата, които базите могат да генерират. По думите му, досега Община Варна е разходвала около 8 млн. лв. годишно за издръжка на спортните съоръжения, но те са били основно за покриване на режийни разходи, не и за капиталови инвестиции.

Павел Попов уточни, че е необходимо технологично време ремонтът да започне, тъй като трябва да бъде приет бюджетът на Община Варна. Срокът за приемането на бюджета е през месец февруари.

Попов допълни, че работата по проекта се очаква реалистично от пролетта и през есенния сезон вече да има видимо подобрение в състоянието на базата.

Гребна база „Сия Нейкова“ е разположена на площ от 17 декара на брега на Варненското езеро в местността „Малка чайка“. Притежава хангари за лодки, закрит гребен басейн, зала за силова подготовка и тренажорна зала. Базата е предназначена за развиване на високо спортно майсторство и провеждане на тренировки по академично гребане.

През годините много олимпийски и световни шампиони и медалисти са провели своята подготовка там.

Коментари

Дядо Петко ( преди 3 месеца )
Ще вложи колкото покриха басейните на приморски. Само приказки дела 0.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
PPetrov6 ( преди 3 месеца )
Тази дейност на Общината,не ми подобрява живота в град Варна,Моята инфраструктура е зле! и не може да се харчат ноите данъци за глупави проекти,които не касаят доброто на града!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна