IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
16:40 | 8 февруари 2024
Обновен: 08:41 | 3 май 2024

От "Градски транспорт" - Варна, искат по-висока субсидия за двукратно увеличение на заплатите през 2024 г.

Причината - недостигът на шофьори и извънредният труд, който са принудени да полагат водачите

По материала работи: Ставри Таргов
От "Градски транспорт" - Варна, искат по-висока субсидия за двукратно увеличение на заплатите през 2024 г.

От структурата на КНСБ в "Градски транспорт"-Варна депозираха писмо до кмета на града Благомир Коцев, до председателя на Общинския съвет Христо Димитров и до лидерите на КНСБ и транспортния синдикат с искания за увеличаване на заплатите поетапно от 1 март и от 1 септември, както и за среща с ръководството на града.

Причината - недостигът на шофьори и извънредният труд, който са принудени да полагат водачите, съобщава радио Варна.

Лидерът на синдиката Павлина Николова каза, че заложените в бюджета за тази година 3 милиона лева не достигат за исканото увеличение на възнагражденията и ако сумата не се увеличи, ще започнат протести.

"Заложените средства не се доближават до нашите искания - 370 лева увеличение към основната заплата на водачите и 230 лева към основната заплата за останалите работници и служители от 1 март, а от 1 септември - увеличение от 10 % за всички служители", категорична е Николова.

В дружеството работят 416 шофьори, 124 от които са в пенсионна възраст, а за 40 предстои пенсиониране. Водачите имат само един почивен ден през седмицата.

Те са принудени да полагат извънреден работен труд и да използват само част от полагаемия им отпуск за годината.

Николова коментира и случая на агресия към шофьор от автобус по линия 20: "Щом се е случило, това значи, че сигурността на шофьорите не е гарантирана и ще искаме по-голяма защита за тях".

Коментари

777 ( преди 2 месеца )
Браво, 370лв, а после още 10% увеличение. Това като цяло отива към 600лв. А нас в Бургас не стига, че са ни по малки основните заплати, ами и ни залъгват само с 10% увеличение. Иначе и ние сме на същия хал 5-6 дена работа, един ден почивка. По над 40ч извънреден труд на месец, а отпуск най много половината да успееш да вземеш.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна