IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
13:20 | 20 февруари 2024
Обновен: 07:30 | 5 май 2024

Отложиха решение за движението на тротинетките във Варна

Предложените промени трябва да се разгледат преди това в комисиите по транспорт и обществен ред, сигурност и безопасност на движението

По материала работи: Ставри Таргов
Отложиха решение за движението на тротинетките във Варна

Отмяна на Наредбата за вътрешния ред на пазарните площадки, стопанисване от „Пазари“ ЕООД, гласува Правната комисия към Общинския съвет.

Предложението беше внесено от групата на ПП „Възраждане“ с мотива, че наредбата се отнася за търговско дружество, което вече не съществува и съответно не е вписано в Търговския регистър, а именно „Пазари“ ЕООД.

Дейността на настоящето дружество „Пазари“ ЕАД се урежда с утвърден от Общинския съвет през 2022 г. правилник. Съществуването на двата документа би могло да доведе до евентуално объркване и прилагане на вече неактуална наредба, се казва още в мотивите за предлаганата отмяна.

В дневния ред фигурираше също предложение за изменение и допълнение на Наредбата за организация на движението на територията на община Варна, свързани с електрическите тротинетки.

Вносителите от групата общински съветници от ПП ГЕРБ предложиха точката да бъде отложена, за да може преди това да се разгледа в комисиите по транспорт и обществен ред, сигурност и безопасност на движението.

Коментари

Новини Варна