IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
09:40 | 21 февруари 2024
Обновен: 17:33 | 4 май 2024

ОбС - Варна, приема днес бюджета на морската столица

Макрорамката е в размер на 764,2 млн. лв., от тях 56,5 млн. лв. са осигурени от европейски програми

По материала работи: Ставри Таргов
ОбС - Варна, приема днес бюджета на морската столица

Общинският съвет се събира, за да приеме бюджета на Варна за 2024 г. Макрорамката е в размер на 764,2 млн. лева, от тях 56,5 млн. лева са осигурени от европейски програми.

Три са основните приоритети, залегнали в документа – „Варна – град на действието. Естетизация на Морската столица“, „Варна – град на хората. Град без периферия“ и „Варна – град на растежа и иновациите. Град на инвестициите“.

На обсъждане и гласуване в зала „Пленарна” ще бъде подложена също Стратегията за управление на общинската собственост за периода 2023 – 2027 г.

Съветниците ще решат дали да дадат съгласието си Община Варна да кандидатства с проектно предложение за ремонт и модернизация на уличното осветление на ж.к.  „Чайка“.

Предстои да бъде гласувано и предложението на кмета Варна да участва като партньор в проект за усъвършенстване и разширяване на обхвата на приемната грижа, финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027 г.

Съветниците трябва да определят също представители на местния парламент в Областния съвет за развитие на област Варна.

Последна точка по традиция е дискусия с гражданите.

 

Коментари

Новини Варна