IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
15:00 | 11 март 2024
Обновен: 06:30 | 29 април 2024

Зам.кмет: Фалшива новина е, че е намалена квадратурата на площадките на ДГ „Щастливо детство“ във Варна

Внушението е от общински съветници от "Възраждане"

По материала работи: Ставри Таргов
Зам.кмет: Фалшива новина е, че е намалена квадратурата на площадките на ДГ „Щастливо детство“ във Варна

Павел Попов

Фалшива новина е позицията на общински съветници от „Възраждане“, че е намалена квадратурата на площадките на детска градина „Щастливо детство“ във Варна.

Твърдението е внушение и се прави чрез процедурни въпроси по време на заседанието на Общинския съвет. Това е злоупотреба с процедурата и вкарва гражданите в заблуждение.

С тези думи заместник-кметът по образование, култура и спорт Павел Попов опроверга твърдение на общинските съветници от опозицията относно детска градина „Щастливо детство“.
 
Площадките в градината са въведени в експлоатация на 15 февруари т.г. без промяна на проектите и издаденото разрешение за строеж, което е от 03.12.2020 г., уточни заместник-кметът Попов, като се обърна към председателя на Общинския съвет да не допуска чрез процедурни тактики да се въвеждат в заблуждение гражданите по важни теми.
 
Припомняме, че детска градина „Щастливо детство“ се намира в централния район „Одесос“. Площадките на градината са разположени в имот общинска собственост непосредствено до детското заведение.
 
Спортният комплекс в район „Вл. Варненчик“ функционира и там се провеждат спортни събития, каза още Попов в отговор на общински съветник, който твърдеше, че съоръжението не работи, с което зам.-кметът опроверга и второто направено внушение, че залата не работи.
 
Припомняме, че в спортния комплекс се практикуват всички видове спортове, с изключение на тези с топка. Причината е, че в предходния бюджет не са заложени средства за закупуване на мрежи, но такива има в настоящия. Заместник-кметът Попов обърна внимание да не се правят спекулации с фактите.

Коментари

опетков ( преди 1 месец )
Досега ПеПейци лъжеха на едро, сега е техния ред да изпитат "сладостите" на управлението. Както се казва:" С техните камъни, по техните глави".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
оф- аман от лъжци ( преди 1 месец )
Връчете им рулетка и да мерят- тая "новина" присъства по много сайтове- Възрожденците лъжат- нещо положително от тях някой да видя......
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна