IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
11:20 | 12 март 2024
Обновен: 12:21 | 4 май 2024

Зелената зона във Варна няма да работи през почивните дни

Все още не е ясно кога ще бъде въведена

По материала работи: Ставри Таргов
Зелената зона във Варна няма да работи през почивните дни

Зелената зона във Варна няма да работи през почивните дни, а времето за паркиране в обхвата ѝ ще бъде до пет часа. Цената ще бъде същата като при синята - 1 лев на час.

Това съобщи за Радио Варна Младен Иванов, директор на Общинското предприятие "Паркинги и синя зона".

Варненци сигнализират за множество поставени знаци за зелена зона на различни места в града, както и за полагане на пътна маркировка. "Към момента се извършват строително-монтажни работи в "Чайка" и в другите подзони на зелена зона, като сега се ремонтират самите улици и алеи", посочи Иванов.

Със сигнал за състоянието на улица "Трайко Китанчев" в кв. "Чайка" се обърнаха към Радио Варна живеещи в района. Улицата е с огромни дупки, а се нанася маркировка за зелена зона. "Инвестиционният контрол се извършва от Община Варна.

Този случай е обследван и е по вина на изпълнителя, който е коригирал действията си и е дал уверението, че това повече няма да се повтаря", увери Младен Иванов.
В момента се работи до Курортна поликлиника, каза още Иванов. "Ще бъдат рехабилитирани пътните настилки, ще бъде положена маркировка и вертикална сигнализация", допълни Иванов.

Към днешна дата се работи в "Чайка" и другите подзони на зелената зона, като "Чайка" е най-назад, каза Младен Иванов. Ремонтират се улици и алеи.

"Строителите имаха договори с конкретни дати, които се анексираха. Доколкото знам, до няколко месеца ще приключат", каза още той.

Близо 1 милион лева на година би загубило дружеството, ако през почивните дни не работи и синята зона във Варна. Така отговори Иванов на въпроса дали е възможно и синята зона да е свободна за паркиране в събота и неделя.

Към момента няма предложение за промяна в цените за паркиране в обхвата на двете зони в морската столица, каза още Младен Иванов.

Коментари

Онзи ( преди 1 месец )
А защо синята зона работи през почивните дни? Това никъде го няма!!! Само във Варна. Също с тези 3 часа? Ако имаш работа и не е възможно да я свършиш за това време се разхожддаш като ненормален половин час за да можеш да паркираш отново. Всичко това довежда до допълнителен стрес и притеснение на народа.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Доволен от зоните ( преди 1 месец )
Аз съм доволен от зоните. И че синята работи през уикенда. В центъра е ад да се паркира. Ако сте от кварталите ползвайте градски транспорт това е целта на зоните да се намали трафика на коли по централните райони. 3 часа са напълно достатъчни да се разходите. Ако не са ви достатъчни 16лв е за цял ден.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 2
Man40 ( преди 1 месец )
Ул.Трайко Китанчев е пресечка на ул.Поп Харитон, под бул.Владислав Варненчик.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Финансов благодетел ( преди 1 месец )
След синята идва зелената. След зелената- жълтата и така за цяла Варна. Следва розовата за Тополи,Каменар и другите околни. Абе пари им трябват на тия алчни дупета.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 11
didier93 ( преди 1 месец )
Здравейте г-н/г-жо Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от 2000 до 4,000,000 при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93@ gmail.com Имейл: didierdf93@ gmail.com Телефон за WhatsApp: +33 6 44681046
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Виолета ( преди 1 месец )
В София и синята и зелената зона работят в събота. Синята е до 20.00ч.в събота.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 0
Надя Георгиева ( преди 1 месец )
Варна е единственият град в България, в който синята зона работи през почивните дни. Решението за определени часове за паркиране също затруднява гостите на Варна и носи много негативни отзиви за морския град! Инфрраструктурата е лоша, събират се средства от синя зона и нарушители, а все още не се прави нищо за обществени общински паркинги, в които гостите на града спокойно да си паркират колите. Местните жители също имат ужасно отношение към гостите с чужди регистрации.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 5 rate up comment 20
Новини Варна