IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
15:00 | 19 март 2024
Обновен: 19:20 | 29 април 2024

Засилват рязко видеонаблюдението във Варна

Целта - по-голяма сигурност за жителите и гостите на града

По материала работи: Ставри Таргов
Засилват рязко видеонаблюдението във Варна

Над 2 000 нови точки за видеонаблюдение ще бъдат поставени в града, а целта е да бъде осигурена по-голяма сигурност. Това съобщи заместник-кметът по сигурността Илия Коев по време на обръщението си към участниците и гостите на ежегодния Оперативен сбор на командира на Военноморските сили във Варна.

Като част от мерките за сигурността в града ще бъдат изградени и пунктове с внедрена модерна интегрирана система, разпознаваща номера на автомобили, издирвани лица и нарушители на закона, с каквито системи разполагат големите европейски градове, обясни още той.

Общината планира и обособяването и монтажа на около 30 екоточки за подобряване на контрола на сметосъбирането и санкционирането на недобросъвестни граждани, посочи заместник-кметът, като добави, че ще бъде интегрирана и нова система, която да измерва наличните количествата смет в контейнерите.

По инвестиционната програма на МФ за общински проекти, Варна има отпуснати 100 млн. лв. за 2024 г., като по-голямата част от тези средства са предвидени за изграждане и ремонт на инфраструктурата в града.

Друга част от средствата е планирана за нови детски градини, както и осигуряването на зелен пояс във всички райони на Варна, обърна внимание Коев. За подобряване на градската среда ще бъдат създадени и екипи за спешни и неотложни ремонти в петте района на Варна, които ще бъдат на директно подчинение на кмета и на районните кметове, допълни още заместник-кметът.

Той посочи като предизвикателство пред екипа на Общината и бездомните кучета и хулиганските прояви в града. По думите му, към днешна дата „концлагерът“ за безстопанствени животни в село Каменар, вече има осигурени средства за ремонт и рехабилитация, нов екип от специалисти, а голямата цел е изграждането на нов приют за кучета в града.

За справяне с хулиганските прояви, Коев посочи инициатива на Община Варна съвместно с всички училища на територията на региона с информационна кампания и обмен на практики по превенция и грижа за младите хора.

На събитието присъстваха областният управител проф. Андрияна Андреева, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, представители на Военноморските сили от цялата страна.

Коментари

Новини Варна