IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
17:06 | 16 юли 2015
Обновен: 14:22 | 9 май 2024

Месец след възраждането пак искат ликвидация на "Жилфонд"

По материала работи: Златина Добрева
Месец след възраждането пак искат ликвидация на "Жилфонд"

Oбщинското предприятие „Жилфонд”, чиято ликвидация бе спряна едва преди месец, може отново да бъде предложено за ликвидиране и то още на следващата сесия на местния парламент в града. Това стана ясно от последното заседание на Комисията по собственост и стопанство.

Повод да се заговори за повторно откриване на процедура по закриване на дружеството стана писмо на временния управител на „Жилфонд” инж. Ясен Везиров, в което той иска помощ от градската хазна в размер на около 155 000 лв. Парите са необходими за неотложни плащания на дружеството. Сред тях са 63 000 лв. задължения към кредитори, а също и 35 000 лв. за заплати на служители.

Общинските съветници заподозряха, че с възраждането на губещото дружество се цели да се разграбят на безценица активите на фирмата, в които влизат и 4 апетитни имота.

В крайна сметка местните народни избраници решиха, преди да вземат окончателно решение за бъдещето на “Жилфонд”, да изискат от управителя подробен анализ на активите на дружеството и инвестиционен план за неговото развитие. Местната администрация пък бе натоварена със задача да намери правно основание, съобразно което община Варна може да отпусне на собствената си фирма сума в размер на около 155 000 лв.

Казусът с възстановяването на “Жилфонд” ще бъде предмет на обсъждане и във водещата Комисия по бюджет и финанси, а крайното решение ще се вземе на заседание на местния парламент.

Коментари

Новини Варна