IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
14:44 | 17 юли 2015
Обновен: 19:43 | 4 май 2024

„Холдинг Варна” само с един имот в „Чайка”

Няма общо с ПУП-а на квартала

По материала работи: Златина Добрева
„Холдинг Варна” само с един имот в „Чайка”

„Холдинг Варна” притежава само един имот в „Чайка” и не е свързан с разработения Подробен устройствен план на квартала, който предизвика протести. Това заяви изпълнителният директор на дружеството Милчо Близнаков в интервю за сайта ВарнаУтре.

„Чрез наше дъщерно дружество притежаваме имот, в който е изградена сградата на телевизия "Черно море". Нямаме други имоти в квартала. Не сме собственици на терени, които са зелени площи, детски или спортни площадки. Подробният устройствен план на квартал „Чайка” не е разработван от наше дружество, а е възложен на софийски проектанти”, коментира Близнаков.

Следващият етап от реализацията на проекта „Алея първа” включва изграждане на алейна и пътна инфраструктура в участъка между рибарското селище и комплекс „Рапонги”. Направени са инвестиции за над 38 млн. лв. от предвидените 73.1 млн. лв по инвестиционната програма, става ясно още от думите на Близнаков, пише darik.

Коментари

Новини Варна