IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
17:13 | 18 юли 2015
Обновен: 13:32 | 15 април 2024

Варна отбеляза 178 години от рождението на Васил Левски

Проявата бе организирана от община Варна и ВМС.

По материала работи: Ставри Таргов
Варна отбеляза 178 години от рождението на Васил Левски

178 години от рождението на Апостола на свободата - Васил Левски, отбелязаха днес варненци пред паметника на именития революционер на Алеята на възрожденците в Морската градина.
Венци и цветя в знак на признателност положиха кметът на града Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, командирът на ВМС - контраадмирал Митко Петев, народни представители, председателят на ОбС - Иван Луков, кметове на райони, духовници от Варненска и Великопреславска митрополия, генералният консул на Руската федерация във Варна, ученици от ОУ "Васил Левски", самодейци от народно читалище "Васил Левски", граждани и гости на града. Проявата бе организирана от община Варна и ВМС.

На церемонията кметът Портних се почувства зле заради жегите и се наложи да бъде наплискан с вода и да седне на пейка в близост. Той е отказал медицинска помощ и след церемонията е продължил да изпълнява задълженията си в община Варна.

Черно море

Коментари

Новини Варна