IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
14:50 | 23 юли 2015
Обновен: 20:04 | 22 април 2024

ПУП-а на „Чайка“ влиза отново на сесия

По материала работи: Златина Добрева
ПУП-а на „Чайка“ влиза отново на сесия

Предложението одобреният Подробен устройствен план на "Чайка" да бъде обсъден отново на сесията на Общинския съвет беше разгледано от ПК „Архитектура, строителство, устройство, организация и развитие на територията на общината и населените места“.

Съветниците се запознаха информативно с постъпилите жалби, тъй като според правилника нямат право да отменят решение, гласувано от Общинския съвет.

„Изпратил съм документите към комисията само информативно. Аз лично се ангажирах да внеса казуса като предложение в дневния ред на сесията, но дали ще се одобри неговото разглеждане, зависи от гласуването на общинските съветници“ – потвърди ангажимента си председателят на ОбС Иван Луков, пред гражданите, които присъстваха на заседанието на комисията по архитектура.

Група съветници от БСП направи опит да предложи на комисията да внесе от свое име на сесията на Общинския съвет искането за отмяна на одобрения Подробен устройствен план, но това решение не бе прието, защото противоречи на правилника на ОбС.

Сред документите за разглеждане беше и писмо от общинския съветник Станислав Темелков за отмяна на одобрения Подробен устройствен план на „Чайка“, който ще внесе от свое име предложението на следващата сесия на Общинския съвет.

Коментари

Новини Варна