IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
08:27 | 28 юли 2015
Обновен: 06:25 | 16 април 2024

Варненски младежи обменят опит с връстници от Европа

По материала работи: Златина Добрева
Варненски младежи обменят опит с връстници от Европа

Варна влиза в международен проект с 5 европейски младежки столици. Общинската дирекция “Образование и младежки дейности” спечели финансиране от Европейската комисия за проекта „Заедно на вълната на иновациите” на стойност 50 260 евро. Резултатите бяха обявени от Центъра за развитие на човешките ресурси, който управлява програма „Еразъм+”. В проекта са включени като партньори 5 града, носители на титлата “Европейска младежка столица”, с които Варна работи активно – Торино, Брага, Марибор, Солун и Гaнджа. Проектът има за цел да се повиши капацитетът на младежките организации, като се предоставят възможности за обмяна на опит, информация и добри практики с градове, носители на титлата.


Чрез провеждането на два тренинга и 5 учебни визити, всяка с продължителност 5 дни, представители на младежкия сектор от Варна ще имат възможност да разширят обхвата на дейността си чрез създаване на международни партньорства, да придобият знания за по-ефективна работа в сътрудничество с администрацията, както и да пренесат успешни дейности, които могат да бъдат мултиплицирани и реализирани в рамките на Варна – „Европейска младежка столица 2017“.

Коментари

Новини Варна