IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
14:26 | 30 юли 2015
Обновен: 20:05 | 22 април 2024

Правят къмпинг в "Аспарухово"

По материала работи: Златина Добрева
Правят къмпинг в "Аспарухово"

Първият къмпинг във Варна ще бъде в “Аспарухово”. Това решиха на последното си заседание на членовете на комисията по “Собственост и стопанство” в местния парламент. За целта бе отпуснат общински терен с площ от 20 дка. Имотът се намира над канала, между спортната база и кметството, обясни главният архитект на Варна Виктор Бузев.

 

"Избраното място е подходящо, като в близост има алея и достатъчно пространство да бъдат разположени палатки и съоръжения за къмпингуващите. По този начин ще се даде възможност на всички, които предпочитат този начин на почивка, да има къде да го правят“, обясни той, като подчерта, че инициативата е неразривно свързана и с кандидатурата на града за Младежка европейска столица през 2017 г.

 

Предложението за терен и изграждането на къмпинг идва от кмета Иван Портних и е одобрено на Експертния съвет по устройство на територията. Според местната администрация така ще се реши и проблемът с къмпингуването във Варна.

Досега любители на палатките и караваните отсядаха неправомерно на крайбрежната алея, в близост до буните. Припомняме, че там тази дейност е строго забранена, а санкциите варират от 500 до 5000 лева.

Коментари

Новини Варна