IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
15:58 | 13 август 2015
Обновен: 20:05 | 22 април 2024

Ремонтите в училищата във Варна са на обща стойност 1,945 млн. лв.

Извършените през летните месеци ремонти са на обща стойност 1,945 млн. лева, като част от средствата са осигурени от общинския бюджет

По материала работи: Златина Добрева
Ремонтите в училищата във Варна са на обща стойност 1,945 млн. лв.

Ремонтите в училищата във Варна, които се извършват през летните месеци, са на обща стойност 1,945 млн. лева, като част от средствата са осигурени от общинския бюджет, информира Фокус. По данни на Лилия Христова, директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в местната администрация, 335 000 лева са заложени за конструктивно укрепване на сградата на СОУ „Найден Геров“. За същото училище ще бъдат отпуснати още 45 000 лева за довършване на проекта за изграждане на нов корпус за физкултурен салон. 186 000 лева са предвидени за ремонт на актовата зала на Първа езикова гимназия.

 

Предвидено е конструктивно укрепване и обособяване на помещения за предучилищна група на стойност 123 300 лв. в ОУ „Черноризец Храбър“. Отпуснати са и средства за ремонт на оградата на училището. 100 000 лв. са предвидени за VIII СОУ „Ал. С. Пушкин“ за изпълнение на последния етап от ремонта на сградата. 66 000 лева ще струва обновяването на санитарните възли на ОУ „Н. Й. Вапцаров“, както и 15 244 за същата дейност в ОУ „П. Р. Славейков“.

 

65 000 лева ще бъдат отпуснати за подмяна на дограма и конструктивно укрепване на физкултурния салон, измазване и боядисване на НГХНИ „К. Преславски“. В СОУ „П. Кр. Яворов“ ще бъде извършена подмяна на вентилационната инсталация на училищния басейн, хидроизолация ще бъде поставена в ОУ „А. Кънчев“, ОУ „А. Страшимиров“ и ОУ „П. Евтимий“, както и в ученическия стол на ПГИ „Ив. Богоров“. По-малки ремонтни дейности ще бъдат извършени и в други варненски училища. Отпуснати ще бъдат и средства за закупуване на компютърни системи, интерактивни дъски, мултимедийни проектори, копирни машини и други.

Коментари

Новини Варна