IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
11:12 | 21 август 2015
Обновен: 05:29 | 5 май 2024

И 5-годишните ще учат безплатно английски във Варна

Ранното чуждоезиково обучение е за деца от целодневните предучилищни групи, където има възможност и за следобеден сън

По материала работи: Ставри Таргов
И 5-годишните ще учат безплатно английски във Варна

Ранно чуждоезиково обучение по английски език ще бъде въведено за 5- и 6-годишните деца от целодневните предучилищни във Варна, където има възможност и за следобеден сън. Това съобщиха от общината. Обучението на децата е безплатно и ще се осъществява едниствено при желание от страна на родителите.
Часовете по английски ще бъдат два пъти седмично. Преподавателите ще са учители от съответното училище, с необходимата квалификация за работа с деца в тази възраст.
Проектът е пилотен и се финансира от община Варна. Той е обсъждан на работна среща между директора на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова и директори.
Общо 4 варненски училища дават възможност за целодневна предучилищна подготовка с възможност за следобеден сън - ОУ“П.Волов“ - две групи; ОУ“А.Кънчев“ - четири групи;  ОУ“Н.Й.Вапцаров“- две групи и СОУ“Н.Бозвели“-  четири групи.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна