IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
09:37 | 1 ноември 2015
Обновен: 20:08 | 22 април 2024

Прием на документи за лични асистенти в район „Владислав Варненчик”

Могат да кандидатстват лица с увреждания и лица над 65 г. в невъзможност за самообслужване

По материала работи: Борис Проданов
Прием на документи за лични асистенти в район „Владислав Варненчик”

От 2 ноември до 4 декември ще се приемат документи за лични асистенти и ползватели на услугата в район "Владислав Варненчик” на адрес ж.к. “Вл. Варненчик” бл. 302, вход 17, стая 2. В срок до 14 декември могат да се подават заявления и за социален работник, медицинска сестра, психолог и рехабилитатор.
 
Дейностите са по проект „Комплексни услуги за достоен и независим живот” на районната администрация и Министерство на труда и социалната политика, финансиран от Европейския социален фонд чрез ОП "Развитие на човешките ресурси“. Целта е подобряване на качеството на живот и на достъпа до услуги за социално включване на лица с увреждания и лица над 65 г.
 
За ползватели на социалната услуга „личен асистент” могат да кандидатстват лица с увреждания и лица над 65 г. в невъзможност за самообслужване. 15 лица ще бъдат обгрижвани в домашна среда и още 200 души - в създадения за целта Център за предоставяне на комплексни услуги, разположен в сградата на районната администрация. Срокът за изпълнение на договора е 20 месеца.

Коментари

Новини Варна