IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
14:43 | 9 ноември 2015
Обновен: 13:15 | 25 април 2024

Тодор Балабанов: Разчитам на подкрепа за Варна

Новоизбраният председател на Общинския съвет на Варна благодари на колегите си за оказаното доверие

По материала работи: Борис Проданов
Тодор Балабанов: Разчитам на подкрепа за Варна

Новоизбраният председател на Общинския съвет на Варна Тодор Балабанов благодари на колегите си за оказаното доверие. Той бе избран на поста с с 36 гласа “за”. Балабанов обеща да положи всички усилия, за да оправдае доверието на гражданите на Варна и колегите си, като добави, че за него този пост не е привилегия, а преди всичко отговорност.


- Г-н Балабанов, каква е визията Ви за работа на Общинския съвет?
- Надявам се на подкрепа от колегите за обществено полезни решения. На първо място разчитам да работим съвместно с администрацията. Има прекрасни идеи, които трябва да се реализират. Ако съветниците имат добри предложения трябва да ги приемем и дори да ги доразвием.


- Какво ще е взаимодействието с централната власт?
- Разчитам на подкрепа за Варна при всички положения, независимо каква е централната власт. В момента на правителствено ниво ние получаваме помощ и най-добре това се видя през настоящата година.


- Прогнозата Ви за работата с кмета?
- С Иван Портних сме добър екип от няколко години. Мисля, че сме го доказали.


- Кои са най-спешните решения, които трябва да вземе местния парламент?
- Спешните решения са свързани с общинския бюджет. Актуализация (ако се налага), отчет за предходната година и стартиране на подготовката за приемане на бюджет 2016-а.


- Възнагражденията на общинските съветници са отново на дневен ред. Каква е вашата позиция по въпроса?
- Това е тема, по която всеки един съветник решава сам как да постъпи. Приветствам дарителски кампани и т.н. Но решението го вземат колегите.


- Какви опорни точки в общинския бюджет за 2016-а очаквате?
- Все още не мога да дам конкретен отговор на този въпрос, предвид факта, че бюджета се съставя от администрацията на кмета и той трябва да набележи приоритетите. Чакаме проекта и след като Иван Портних обяви приоритетите, ще можем да ги обсъждаме.


Борис Проданов*
* – Използвани са въпроси и на други медии.

Коментари

Новини Варна