IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
17:14 | 12 ноември 2015
Обновен: 20:09 | 22 април 2024

Учредяват сдружение "Варна – Европейска младежка столица 2017"

По материала работи: Златина Добрева
Учредяват сдружение "Варна – Европейска младежка столица 2017"

Съгласно апликационната форма на “Варна – Европейска младежка столица 2017” управлението на програмата на столицата трябва да бъде осъществено от новосъздадено сдружение. В процеса на изготвяне на устав бе проведено обществено допитване за промени и предложения по него. Към обявения краен срок (20.ІХ.2015 г.) постъпиха четири предложения. Експерти от дирекция “Правно и нормативно обслужване” и от отдел “Младежки дейности”, на база предложенията, изготвиха нов вариант на проект за устав, съобщи Светла Пасева, началник-отдел “Младежки дейности” в община Варна.

 

Предстои подготвителна среща за учредяване на сдружението и внасяне на документите за регистрация във Варненския окръжен съд. В тази връзка в събота в Младежкия дом от 11 ч. ще бъде проведена среща за стартиране на процеса по учредяване на сдружението. Очаква се на нея да присъстват представляващите различните сдружения или техни упълномощени представители. На срещата ще бъде уточнен съставът на учредителите и документите, които трябва да подготвят, проектът за устав на сдружението. Ще бъдат направени предложения за членове на Управителния съвет.

Коментари

Новини Варна