IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
15:07 | 19 ноември 2015
Обновен: 20:09 | 22 април 2024

Община Варна се включи в годишната среща на клуб „Страсбург“

Проявата бе открита от кмета на френския град Ролан Рис

По материала работи: Борис Проданов
Община Варна се включи в годишната среща на клуб „Страсбург“

Община Варна се включи в XIII годишна среща на Клуба на европейските градове „Страсбург“, която се провежда от 16-ти до 19-ти ноември във френския град. Това е най-многобройната среща на клуба от създаването му през 2003 г., което се дължи на значимостта на обсъжданите теми: човешки права, свобода, демокрация и контрол, права на бежанците. Участниците от над 10 държави засвидетелстваха солидарност и подкрепата към френския народ по повод терористичните атаки в Париж.


Проявата бе открита от кмета на Страсбург Ролан Рис, а по-късно участниците се включиха в комисии, обособени в рамките на Клуба - „Култура на мира и човешки права”, „Култура”, „Интеграция на ромското население” и „Зелена енергия”. Вторият ден от срещата бе посветен на младежта и демократичното участие. Навел Рафик-Елмрини, заместник-кмет на Страсбург, призова всички присъстващи да популяризират инициативата на Европейския парламент „Европейско Младежко Събитие 2016” и да стимулират изработването на младежки политики. Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности” в Община Варна, представи възможностите за участие в дейностите, свързани с доброволчеството, и покани членовете на Клуб „Страсбург“ да участват в инициативата Варна Европейска младежка столица 2017.

Коментари

Новини Варна