IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
12:14 | 4 декември 2015
Обновен: 20:11 | 22 април 2024

Регистрират сдружението, което ще управлява проявите на „Варна 2017“

Община Варна е започнала вече да събира информация за официалните събития, организирани от висшите учебни заведения

По материала работи: Ставри Таргов
Регистрират сдружението, което ще управлява проявите на „Варна 2017“

Сдружението, което ще управлява проявите по време на домакинството на Варна за европейска младежка столица през 2017 г., е в процес на юридическа регистрация. Това съобщи на пресконференция Лилия Христова, директор на общинската дирекция „Образование и млаежки дейности“. Когато сдружението придобие статут на юридическо лице, то ще менажира цялата програма на „Варна 2017“, добави тя. Община Варна е започнала вече да събира част от официалните прояви, организирани от висшите учебни заведения. На този етап са известни събитията от Икономическия университет, както и от ВВМУ“Н.Й.Вапцаров“. Когато всички прояви от различните сфери – култура, туризъм и други, станат известни, сдружението ще направи така, че те да бъдат разпределени правилно по време на домакинството, посочи Христова.
Поводът за пресконференцията бе приключването на проекта „Младежки столици в действие“, финансиран от програма „Младежта в действие“  и община Варна. Неговата цел е да популяризира и насърчи ефективното партньорство между местните власти и младежките НПО през призмата на „Варна – европейска младежка столица 2017“. В рамките на инициативата бе осъществена работа в мрежа с екипите на бившите, настоящите и бъдещите европейски младежки столици от цяла Европа с оглед обмяна на най-добри практики и опит.
Проектът бе осъществен в партньорство с 10 варненски НПО и партньори от Солун, Гърция, Клуж-Напока, Румъния, Брага, Португалия, Торино, Италия и Марибор, Словения – градове, удостоени с титлата европейска младежка столица.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна