IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
15:15 | 8 декември 2015
Обновен: 20:11 | 22 април 2024

Напредва ремонтът по бул."Цар Освободител"

Предстои и започването на последния етап на ремонта на бул."Трети март"

По материала работи: Борис Проданов
Напредва ремонтът по бул."Цар Освободител"

Напредва изграждането на разширението на бул."Цар Освободител" преди бул."Трети март" и ул."Вяра". Това в голяма степен ще реши проблема с "тапата", която се получава на светофара при кръстовището, написа кметът Иван Портних в социалните мрежи.

 

Предстои и започването на последния етап на ремонта на бул."Трети март". Той ще струва над 3,78 млн. лв, от които над 3,6 млн. лв. е безвъзмездната финансова помощ и 189 247 лв. задължителен собствен финансов принос на общината. Така от квартал “Владиславово” до “Почивка” варненци ще се движат само по нов асфалт.

 

С реализацията на основните, допълнителните и резервните обекти се дава единна концепция за безопасна, устойчива и екологична градска среда – с нови пешеходни настилки, цветово оформление, художествено осветление, енергоспестяващо улично осветление, различни форми на градско озеленяване, изграждане на цялостна поливна система, както и създаване на достъпна архитектурна среда.

Коментари

Новини Варна