IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
17:11 | 11 декември 2015
Обновен: 20:11 | 22 април 2024

Младежките проекти ще бъдат подпомагани по нова наредба

НПО могат да кандидатстват по проекти до 8000 лв., а неформалните младежки групи – до 2000 лв.

По материала работи: Борис Проданов
Младежките проекти ще бъдат подпомагани по нова наредба

Нова наредба за условията и реда за финансово подпомагане на младежки проекти, реализирани от неправителствени организации и неформални младежки групи беше приета от общинските съветници на Варна на заседание на постоянната комисия “Младежки дейности и спорт”. Тя е в синхрон с изискванията на Министерството на младежта и спорта и дава сериозни възможности местната власт да контролира своите инвестиции в тази сфера, а на младите хора – да се изявят в навечерието на домакинството на града за европейска младежка столица през 2017 г.

 

Няма да се спираме на всички точки на документа, но е важно да се знае, че НПО – регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел с обществена полза могат да кандидатстват по проекти до 8000 лв., а неформалните младежки групи – до 2000 лв. Седемчленна комисия ще оценява проектните предложения, като двама души в нея задължително ще бъдат представители на ПК “Младежки дейности и спорт”.

 

Заради отделянето на спорта и новото име на дирекцията – “Образование и младежки дейности” ще се гласува промяна на закона за доброволчеството. Положително беше и становището на съветниците към докладната за участието на Варна в регатата “Тол Шипс 2016” (8 – 11 октомври), а последната дума финансовата комисия.

 

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна