IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
12:08 | 14 декември 2015
Обновен: 20:11 | 22 април 2024

Терминал осигурява достъп на гражданите до интернет в общината

Той е доставен по проект на Националното сдружение на общините в Република България

По материала работи: Борис Проданов
Терминал осигурява достъп на гражданите до интернет в общината

Компютърен терминал, който дава безплатен достъп до информация по електронен път – т.нар. киоск терминал, работи във фоайето на Община Варна. Той е доставен по проект „Е-ПОДЕМ” на Националното сдружение на общините в Република България с финансиране по Оперативна програма "Техническа помощ".


Пълният комплект от техники включва още широкоформатен скенер за документи с големи размери, сървър, две компютърни конфигурации, два принтера, два скенера и видео-екран. Целта е да се повиши административния капацитет на общините чрез електронизация на дейностите по подготовка и изпълнение на европейски проекти. Предвижда се още разработване и внедряване на електронна система за управление на европроекти.

 

Чрез системата ще се извършва електронен обмен на документи, а предвиденият публичен модул ще гарантира прозрачност. В изпълнение на дейностите по проекта експерти от Община Варна вече преминаха обучения и обмен на практики с колеги от ЕС, съобщиха от дирекция „Европейски и национални оперативни програми“. Подобна специализираната техника е монтирана и в районните администрации.

Коментари

Новини Варна