IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
18:49 | 18 декември 2015
Обновен: 20:11 | 22 април 2024

Още 20 нови рейса може да возят варненци през 2016-а

Кметът Иван Портних разкри намеренията на общината да закупи автобуси с европейски средства

По материала работи: Борис Проданов
Още 20 нови рейса може да возят варненци през 2016-а

Варненската община има намерение да закупи още 20 нови автобуса. Това разкри кметът Иван Портних, който добави, че за разширяването на автопарка ще се търсят средства от Европейския съюз.

 

При представянето на новия микробус за хората с увреждания той коментира, че проектът по интегрирания градски транспорт ще бъде реализиран по график.

 

Нов генерален план за транспорта в община Варна ще бъде създаден в рамките на вече обявената поръчка. Това важи и за предстоящото създаване на новата транспортна схема.

 

"Градски транспорт" ЕАД от новата година ще поеме обслужването на масовия градски транспорт в морската столица, каза още кметът Иван Портних. Това е задължително условие за осъществяване на европейско финансиране на проекта “Интегриран градски транспорт” и беше подкрепено с решения на местния парламент на Варна.

 

До европейските стандарти ще се доближим с въвеждането на високоскоростното трасе, с новата транспортна схема и системата, която ще контролира трафика.

 

Кметът добави, че от 2016-а ще е възможно в рамките на определен часови интервал варненци да ползват с 1 билетче няколко линии на градския транспорт. Стремежът на местната власт е да запази и цените за превоз, завърши Иван Портних.

Коментари

Новини Варна