IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Община Варна
07:57 | 31 декември 2015
Обновен: 18:09 | 25 март 2024

97 души са настанени в Приюта за бездомни във Варна

550 са потребителите на Домашния социален патронаж

По материала работи: Борис Проданов
97 души са настанени в Приюта за бездомни във Варна

97 души са настанени към момента в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица във Варна, който се намира на територията на СУПЦ „Анастасия д-р Железкова”, съобщи директорът на дирекция „Социални дейности“ при Община Варна Любомира Комитска. Има възможност за настаняването на още 10-15 души, при необходимост могат да се монтират и допълнителни легла.

 
550 са потребителите на Домашния социален патронаж. За новогодишните празници към храната, която се разнася по домовете, хората ще получат и пакети със суха храна. С финансова подкрепа от общината фондация „Вяра, Надежда и Любов“ осигурява храна за 550 човека в районите „Одесос“, „Приморски“ и „Аспарухово“, съобщи още Комитска.
 
Във връзка с понижаването на температурите снегопочистващите фирми имат готовност за реакция при снеговалеж – налични са необходимите машини, осигурени са инертни материали – луга, калциев хлорид. Осигурени са дежурни екипи, които могат да бъдат увеличени при необходимост, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. Сформирани са комисии в петте района на Варна, които да осигуряват и контролират дейностите по зимната поддръжка.
 
От общинското дружество „Градски транспорт“ заявиха, че автобусите са подготвени за зимни условия, извършен е инструктаж на водачите, дружеството разполага с машини и пясък за почистване и обезопасяване на автопаркинга.

Коментари

Новини Варна