IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
16:00 | 4 януари 2016
Обновен: 18:49 | 15 април 2024

Удължават срока за издаване на абонаментни карти за автобус

"Градски транспорт”: Деца от 0- до 7-годишна възраст, са задължени да представят превозен документ

По материала работи: Борис Проданов
Удължават срока за издаване на абонаментни карти за автобус

От общинската фирма „Градски транспорт“ съобщават, че срокът за издаване на абонаментни карти за градския транспорт се удължава до 7 януари включително. Удълженият срок важи само за пункта, разположен в административната сграда на ул. „Тролейна“ №48 с работно време от 9 ч. до 16,30 ч. В останалите пунктове абонаментни карти се продават до края на днешния работен ден.

 

От „Градски транспорт” припомнят, че всички лица, които пътуват с масовия градски транспорт с деца от 0 до 7 годишна възраст, са задължени да представят превозен документ на децата, който се издава съгласно Наредбата за условията и реда за предоставяне на средства за компенсиране на намалените приходи от прилагането на цени за обществени пътнически превози по автомобилния транспорт, предвидени в нормативните актове за определени категории пътници, за субсидиране на обществени пътнически превози по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт и транспорта в планински и други райони и за издаване на превозни документи за извършване на превозите, приета с ПМС на 29.06.2015г. и обн. в ДВ, бр. 51 от 07.07.2015 г.

 

Съгласно текстовете в наредбата: Чл. 27. (1) Картата за безплатен пътнически превоз на децата до 7 навършени години във вътрешноградския транспорт в страната се издава по образец, утвърден със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Картата се издава от общината по постоянния или настоящия адрес на родителите или от лице, на което кметът на общината е възложил издаването на картите в съответствие с чл. 36, ал. 4 от Закона за автомобилните превози. (2) Картата по ал. 1 е персонална, без снимка. Тя се издава срещу представено копие от акт за раждане и документ за самоличност на родителя/настойника, удостоверяващи възрастта на детето и постоянния или настоящия адрес на родителя/настойника. (3) Картата се издава със срок на валидност една година от датата на издаването, а когато детето навършва 7 години през този период – до датата на навършване на годините. Загубена или унищожена карта може да се замени еднократно в течение на годината с дубликат. (4) Кметът на общината или лицето, на което е възложено издаването на картите, води специален регистър за издадените абонаментни карти, съдържащ имената и датата на раждане на детето, номера на акта за раждане, общината по постоянен или настоящ адрес на родителя/настойника, датата и номера на издадената карта и подпис на родителя/настойника, който се полага в регистъра при получаване на абонаментната карта.

 

Картите могат да бъдат заявени на гише в Билетен център и в административната сграда на "Градски транспорт" ЕАД.

Коментари

Новини Варна