IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Община Варна
18:00 | 4 януари 2016
Обновен: 07:59 | 17 април 2024

Информация за зимната обстановка в община Варна към 18 ч.

Комисиите трябва да представят ежедневни отчети за свършената работа

По материала работи: Борис Проданов
Информация за зимната обстановка в община Варна към 18 ч.

Пътищата на територията на община Варна са проходими при зимни условия. Главните булеварди в града са почистени, усилено се обработват с инертни материали. В добро състояние е Аспаруховият мост. По данни на районните администрации спирките, подлезите, подходите за болниците, детските градини и социални заведения са почистени. Петте фирми, които отговарят за зимната поддръжка в града, ще работят в пълен капацитет, съобщи директорът на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към община Варна Петър Гърбузов.
 
Снегопочистващи фирми, ангажирани преди 4 г. с поддръжката на уличната мрежа в община Варна, са ДЗЗД „Обединение АБ Варна” (за район „Одесос“), „Хидрострой АД“ (за район „Приморски“) и ДЗЗД „Зебра Варна”, (за „Аспарухово“, с. Звездица, с. Константиново), „Инжстройинженеринг” ЕООД (за район Владиславово, с. Казашко, с. Тополи) и ДДЗ „Варна Строй 2012” (за район „Младост“, с. Каменар).
 
В район „Одесос“ пътищата са почистени и проходими при зимни условия. Необходимо е да се обработва с луга, докладва районният кмет Георги Недев.
 
В район „Приморски“ основните булеварди са почистени, продължават обработките с инертни материали, отчете районният кмет Петя Проданова. Почистен е пътят за кв. „Виница“, както и около 70% от малките улици в района. В Евксиноград са почистени основните пътни платна - 12-та и 13-та улици. От „Хидрострой“ заявиха, че продължава обработката с препарати в района през нощта.
 
В район „Младост“ основните булеварди са почистени, с изключение на района на ж.к. "Св. Иван Рилски". Основният проблем са автомобилите, които са спрели по улиците и не позволяват да влезе техника.
 
В район „Вл. Варненчик“ основните улици са почистени до асфалт, почистват се по-малките улици, сметта е извозена, отчете и кметът на района Николай Костадинов.
 
В добро състояние е Аспаруховият мост, в квартала пътищата са почистени. „Проблемен остава пътят за кв. „Галата“ и местностите „Боровец“ и „Ракитника“. "Цял ден настоявам да бъде опесъчен, защото автобусите на „Градски транспорт" не могат да се движат“, заяви районният кмет Калина Белмезова. От оперативката обаче отсъстваха представители на фирмата, която отговаря за района – „Зебра“. „След съгласуване с кмета, ще настоявам тази фирма повече да не участва в обществения живот на район Аспарухово“, заяви Белмезова.
 
Комисиите, които са сформирани за зимна поддръжка по районите, трябва да представят ежедневни отчети за свършената работа, съобщи зам.-кметът Пейчо Пейчев.

Коментари

Новини Варна