IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
14:38 | 5 януари 2016
Обновен: 20:11 | 22 април 2024

С колко ще глобят снегопочистващите фирми във Варна

Във варненските райони комисии оценяват адекватността на извършената работа

По материала работи: Борис Проданов
С колко ще глобят снегопочистващите фирми във Варна

До средата на месеца най-вероятно ще се разбере кои снегопочистващи фирми и с колко ще бъдат глобени за недобре свършената работа при първия за годината сняг в морската столица, каза пред журналисти в общината зам.-кмета по инфраструктурата на Варна Христо Иванов.

 

В социалните мрежи Иван Портних сподели намеренията си да глоби солено всички, провали ли се при почистването. На оперативка в неделя кметът е поставил своите високи изисквания към изпълнителите и те са приели, но не всички са успели да оправдаят доверието.

 

По този повод Христо Иванов добави, че по районите има създадени комисии, които да организират и приемат свършената работа от снегопочистващите фирми. Анализ на ситуацията от 3 и 4 януари се прави и в момента, като ще бъде преценено доколко снегът и боклукът е бил чистен адекватно.

 

Христо Иванов се надява на професионално отношение от фирмите при решаването на проблемите с улиците във Варна при ниски температури и евентуално заледяване.

 

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна