IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
15:02 | 20 януари 2016
Обновен: 22:17 | 15 април 2024

Плажът на „Карантината“ става общински

Това е във връзка с европроект за модернизация на рибарското пристанище в местността

По материала работи: Ставри Таргов
Плажът на „Карантината“ става общински

5 имота в местността „Карантината“, включително и крайбрежната плажна ивица, които са държавна собственост, да бъдат предоставени за безвъзмездно управление на община Варна. Това реши на своето заседание вчера комисията по собственост и стопанство към Общинския съвет. Искането бе на кмета Иван Портних. То е във връзка с това, че община Варна кандидатства пред ЕС с проект за модернизация и реконструкция на рибарско пристанище в „Карантината“. По този повод между нея, областната администрация във Варна и БАН е сключено споразумение за сътрудничество. Задълженията на общината са свързани с подготовка на документите по проекта, както и с финансирането на необходимите научни изследвания и експериментални разработки. Областната администрация пък организира процедурите, свързани с предоставяне ползването на земята, необходима за целите на споразумението, и извършва регистрацията й като Рибарско пристанище.
Решението трябва да бъде утвърдено от ОбС преди да влезе в действие. То задължава кмета на Варна да сключи договор за безвъзмездно управление на имотите след съответното решение на Министерския съвет.  

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна