IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
12:40 | 16 февруари 2016
Обновен: 20:14 | 22 април 2024

Децата на Варна празнуват 3 март

Отново ще звучат 100 гайди, облечете си народните носии

По материала работи: Борис Проданов
Децата на Варна празнуват 3 март

За трета поредна година над 100 гайди ще огласят Морската градина на Варна. Точно в 12,30 ч. на 3 март ще започне празничен концерт.

 

Съорганизатор на събитието е община Варна, която е подсигурила подарък за всички деца, книжка джобен формат с “Най-добрите Български песни”. 

 

Поканени са кметът на Варна Иван Портних и генералният консул на Русия Сергей Лукянчук.

 

Участие в програмата ще вземат: детско-юношески танцов състав “Искра” с ръководител Петър Иванов, детско вокално студио “Медени звънчета” с ръководител Петя Драгнева, деца от ДЮТ “Златното ключе”, ученици от НГХНИ „Константин Преславски”.

 

Кулминацията на  празника ще е голямото българско хоро под съпровода на гайдарски оркестър “Кавадари” с ръководител Драгни Драгнев.

 

Цялата програма ще бъде изпълнена от деца и юноши. Събитието е със свободен вход.

 

Организаторите приканват, ако имате народна носия да дойдете с нея. Всеки, който желае може да разучи хорото и да се включи като участник, ако има и народен инструмент – също.

 

Своеобразният  флашмоб с народни инструменти за трета поредна година ще засвидетелства уважение и почит към хилядите знайни и незнайни българи дали живота си за свободата на родината ни.

 

Ако искате да се включите в празника, макар и само като зрител, заповядайте на 3 март точно в 12,30 ч. пред езерцето с лодките в Морската градина.

Коментари

Новини Варна