IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
14:30 | 21 февруари 2016
Обновен: 03:28 | 26 март 2024

Бойко Борисов: Ще отпуснем в сряда 5 млн.лв. за ремонта на Аспарухов мост

Премиерът: Обещал съм на Варна

По материала работи: Борис Проданов
Бойко Борисов: Ще отпуснем в сряда 5 млн.лв. за ремонта на Аспарухов мост

“Обещал съм на Варна и в сряда ако е живот и здраве ще отпуснем 5 млн.лв. за Аспаруховия мост. Да започне ремонта, защото и той откакто е направен, не е ремонтиран”, каза в интервю по националната телевизия от Брюксел премиерът Бойко Борисов.

 

През януари във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова коментира, че І етап от ремонта на Аспаруховия мост трябва да обхване най-амортизираната му част, включваща подхода и първия мост, който е и най-стар. Работата по проекта след това ще трябва да продължи на етапи, според моментните бюджетни възможности.

 

От АПИ – Агенцията за пътна инфраструктура, вече са изчислили, че цялостната рехабилитация на уникалното съоръжение ще струва около 35 млн.лв. Налага се пълно укрепване на колоните, които вече трябва да отговарят на най-съвременните критерии на сеизмична устойчивост. Както и преместване на електрически стълбове, защото по протежението на Аспаруховия мост трябва да се изградят зона за пешеходци, както и велоалея.

Коментари

Новини Варна