IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
12:21 | 23 февруари 2016
Обновен: 20:13 | 22 април 2024

Протестиращи поискаха обяснение от съда за пускането на колите в Морската

Пред сградата на ВАС 15-ина екоактивисти носеха разнообразни плакати, викаха “Оставка!” (за съдия Евелина Попова)

По материала работи: Борис Проданов
Протестиращи поискаха обяснение от съда за пускането на колите в Морската

Познати лица от протестите в защита на Морската градина се събраха и пред Варненския административен съд, за да изрзят недоволството си от решението на XV Състав на ВАС със съдия Евелина Попова, разпоредила в понеделник Общинска полиция безусловно да прекрати предприетите от полицейските служители действия по ограничаване на свободното придвижване на граждани с лични и служебни автомобили до обектите в м-ст “Салтанат”.

 

Те вдигнаха на крак съдебната охрана, но пък така и не накараха някой от магистратите да излезе на среща с тях. Около 15 екоактивисти носеха разнообразни плакати, сред които се открояваха “Морската е градина”, “В Административен съд – Варна, няма корупция”, “Чл. 31, т. 4 от НОР постоянно и за всички” и “Не на колите в Морската”.

 

Протестиращите поискаха обяснение от съдия Евелина Попова за решението и когато не го получиха викнаха познатото: “Оставка!”

Коментари

Новини Варна