IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
15:15 | 28 март 2016
Обновен: 11:10 | 16 април 2024

Община Варна участва в туристическото изложение в Москва

Тази година близо 2000 водещи туроператори и представители на над 85 страни се представиха за летния сезон

По материала работи: Борис Проданов
Община Варна участва в туристическото изложение в Москва

Община Варна участва в петото по мащаб туристическо изложение в Европа - MITT – Москва, като се включи в националния щанд на България, с площ над 400 кв.м.
 
Изложението бе разположено в 7 изложбени зали, с над 50 000 кв.м площ. Тази година близо 2000 водещи туроператори и представители на туристическите индустрии от над 85 страни представиха в навечерието на летния сезон своите нови туристически продукти.
 
Варна представи богата палитра от възможности за здравен, медицински и спа туризъм. Голям интерес предизвикаха и офертите за организиране на младежки и детски туризъм, съобщи Ирина Угринска, началник-отдел „Маркетинг, реклама и анализи“ в дирекция „Туризъм“ към Община Варна.
 
Многобройни посетители, които притежават летни имоти във Варна и курортите, се интересуваха от настъпилите промени и перспективи в развитието на Варна, както и от културния афиш на морската столица за тази година, допълни тя.
 
Впечатленията на туроператори и на всички участници на българския щанд, от многобройните проведени разговори и срещи, са оптимистични - независимо от сложната политическата обстановка в Европа, се отчита повишен интерес към България, като привлекателна и безопасна за туристите дестинация. Според Асоциацията на руските туроператори, ръстът на записванията за България е повече от обнадеждаващ - около 30% до края на месец март в сравнение с м.г.

Коментари

Новини Варна