IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
17:35 | 5 април 2016
Обновен: 05:08 | 26 март 2024

Общината пак пусна обществената поръчка за ремонт на инфраструктура и пътища

Тя е за период от 4 г. със стойност 120 млн. лв. без ДДС

По материала работи: Борис Проданов
Общината пак пусна обществената поръчка за ремонт на инфраструктура и пътища

Община Варна пак стартира обществената поръчка за ремонт на инфраструктура и пътища. Тя е публикувана на интернет-сайта на местната власт www.varna.bg и на страницата на Агенцията за обществените поръчки (АОП). От документите става ясно, че е за период от 4 г. с обявена стойност 120 млн. лв. без Данък добавена стойност (ДДС). Преди малко повече от месец премиерът Бойко Борисов преустанови обществената поръчка.

 

Няма да влизаме в подробности, но се търсят 3-ма изпълнители, с които да се подпише рамково споразумение. При всяко конкретно възлагане ще се определя обхватът, условията и основните параметри. Това са основен ремонт, строителство, рехабилитация, текущ ремонт и реконструкция на пътни съоръжения, улична мрежа, елементи от инфраструктурата и паркове.

 

Спазена е буквата на новия Закон за обществените поръчки, според който кандидатите трябва да имат минимум 1 успешно изпълнено строителство по предмета на поръчката в рамките на последните 5 г. Както и да имат специалисти с опит и съответния набор от машини.

Коментари

Новини Варна