IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
14:25 | 25 април 2016
Обновен: 11:41 | 17 април 2024

АПИ дава алтернативни маршрути за румънските туристи

Картата е изготвена заради ремонта на Аспаруховия мост

По материала работи: Борис Проданов
АПИ дава алтернативни маршрути за румънските туристи

Агенция „Пътна инфраструктура“ предлага алтернативни маршрути на туристите от Румъния, пътуващи до черноморските курорти за предстоящите почивни дни около Великден и Гергьовден. Картата на маршрутите е изготвена заради ремонта на Аспаруховия мост във Варна и целта е безпроблемно придвижване на гостите в страната.
 
АПИ препоръчва на румънските граждани, влизащи през контролно-пропускателните пунктове при Русе, Силистра, Кардам и Дуранкулак, и пътуващи до Варна и Бургас и черноморските курорти, следните маршрути:
 
 За курортите по Южното Черноморие:
 
· Русе – Разград – Шумен – Смядово – Карнобат – Айтос – Миролюбово – Каблешково - Тънково - Слънчев бряг;
· Силистра – Алфатар – Венец – Шумен – Смядово – Карнобат – Айтос - Миролюбово - Каблешково – Тънково - Слънчев бряг;
· Силистра - Добрич – Аксаково – Девня – Синдел – Долни чифлик – Старо Оряхово – Бяла - Слънчев бряг;
· Кардам - Добрич – Аксаково – Девня – Синдел – Долни чифлик – Старо Оряхово – Бяла – Слънчев бряг;
· Дуранкулак – Балчик – Оброчище – Куманово - Аксаково – Девня – Синдел – Долни чифлик – Старо Оряхово – Бяла - Слънчев бряг.
 
Съвместно с Община Варна и Областната управа на Варна, Агенция „Пътна инфраструктура“ подготви брошури с карти на обходните маршрути и точни GPS-координати на отправните точки, които могат да се заложат в навигационните системи. Брошурите ще бъдат предоставяни на всички контролно-пропускателни пунктове и туристите ще имат информацията още при влизане в страната.
 
Карти на обходните маршрути и точните GPS-координати са публикувани на интернет страницата на АПИ – http://www.api.bg/index.php/bg/karti/alternativni-marshruti-na-pt-i-9-v-uchastka-pri-asparuhoviya-most-za-rumnskite-turisti-ptuvashi-za-varna-i-burgas/
 
Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация и указанията на патрулите на „Пътна полиция“.
 
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Коментари

Новини Варна