IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
12:28 | 4 май 2016
Обновен: 20:16 | 22 април 2024

Ековлакче може да ни вози в Морската градина

Предложението беше разгледано от съветници от Постоянната комисия "Транспорт"

По материала работи: Златина Добрева
Ековлакче може да ни вози в Морската градина

Хибридно туристическо атракционно влакче може да вози жителите и гостите на Варна в Морската градина през лятото. Предложението е на варненска фирма и днес беше разгледано на заседанието на Постоянната общинска комисия "Транспорт".

 

Съветници предложиха транспортното средство да обслужва и други маршрути - като Алея Първа и Морска гара.

 

Туристическото возило е екологично чисто и изминaва до 30 км на ток без зареждане. Има рампа за качване на инвалиди. От затворен тип е, което позволява използването му и в зимни дни, като например Коледните празници. Върху него има рекламни площи, които според съветниците могат да се използват в полза на Община Варна.

 

Досега билетчето на влакчето в Морската е струвало 1 лев, а майки с колички и деца до 5 г. са се возили безплатно. Данните показват, че през 2013 и 2014 г. са таксувани по над 100 000 души.

 

След гласуване ПК "Транспорт" даде положително становище за атракциона и го препрати към администрацията, която да предложи стъпки за реализацията на идеята.

Златина Добрева

Коментари

Новини Варна