IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
15:36 | 4 май 2016
Обновен: 08:28 | 26 март 2024

Община Варна ще подкрепи с 40 000 лева международен туристически форум

MTS Get Together Bulgaria 2016 ще се проведе на 7 и 8 юни във Варна и на Златните

По материала работи: Златина Добрева
Община Варна ще подкрепи с 40 000 лева международен туристически форум

Община Варна ще подкрепи с 40 000 лева международния туристически форум MTS Get Together Bulgaria 2016. Събитието ще се проведе под патронажа на кмета на общината Иван Портних на 7 и 8 юни в к.к. Златни пясъци и във Варна. Днес съветниците от ПК "Туризъм, търговия и рекламна дейност" гласуваха единодушно "за" финансовата подкрепа. Постоянната комисия "Финанси и бюджет" също одобри решението.

 

Организаторът на инициативата Иван Грошев поясни, че подкрепата от община Варна представлява 32-33% от финансирането на форума. Останалите средства са осигурени от бранша.

 

MTS Get Together Bulgaria 2016 се провежда традиционно веднъж годишно в една от 16 държави членки на организацията, което означава, че България може да стане домакин на форума 1 път на 16 години. На конференцията си дават среща над 150 висши мениджъри и собственици на значими компании от туристическата индустрия.

 

Концентрацията на такъв мениджърски капацитет в България и по-точно във Варна, дава възможност за привличане на нови компании, които да предлагат региона и страната, поясни Грошев.

 

Събитието предвижда два дни делови срещи, като организаторът планира срещите така, че максимален брой партньори да имат възможност за търговски разговори. Срещите минават на принципа Speed Dating - всяка по 30-40 минути. Община Варна ще има възможност да участва в тези срещи и да представи новостите в развитието на туризма. По този начин ще се даде възможност за привличане на нови компании, които да предлагат региона и страната.

 

Ще бъде обсъдено и удължаването на сезона. Варна, която е известна със слънцето и плажовете си, ще има възможност да популяризира и културния и историческия си туризъм. Представителите на туристическия бранш ще бъдат запознати с новостите в града и общината, както и с инициативите, които общината предприема за промотиране на града – например „Варна – младежка столица на Европа 2017“ и регата „Тол шипс“.

Черно море

Коментари

Новини Варна