IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
10:12 | 11 май 2016
Обновен: 20:16 | 22 април 2024

Върнаха ПУП-а на "Чайка" за преразглеждане в ресорните комисии

Общината има големи планове за "Кайсиева градина"

По материала работи: Борис Проданов
Върнаха ПУП-а на "Чайка" за преразглеждане в ресорните комисии

Емоционално начало на днешното 8-мо заседание на Общинския съвет на Варна! Пленарната зала в общината е препълнена с хора, сериозно е увеличена охраната. В хода на обсъждането на дневния ред се намесиха граждани, които искаха отпадането на разглеждането на двата ПУП-а - на "Чайка" и "Кайсиева градина".


Мотивите - нежелание благоустроянето в двата района да продължи.


За "Чайка" се чака решение и на Върховния административен съд на 30 май. Прието беше предложението на лидера на групата на ПП ГЕРБ в ОбС - Варна, Марица Гърдева ПУП-а на "Чайка" да бъде препратен на ресорните общински комисии ПК "Архитектура" и ПК "БКД".


Забавянето на решението за "Кайсиева градина" обаче сериозно ще забави развитието на квартала.


"С емоции не се вземат правилни решения. Европейски и общински средства ще бъдат инвестирани в района за инфраструктура. Ако се забавим, това ще спре и развитието на "Кайсиева градина", каза Марица Гърдева.


Очевидно противниците на промените в "Кайсиева градина" бяха единици, защото с бурни овации беше посрещнато предложението от Марица Гърдева за край на дебатите за дневния ред.


Общинският съвет ще разгледа и предоставянето на стадион "Локомотив" на ФК "Спартак". Той е във владение на "Спартак 1918".

Коментари

Новини Варна