IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
15:59 | 10 юни 2016
Обновен: 20:17 | 22 април 2024

Гларус става талисман на регатата "Тол Шипс"

Варна ще бъде домакин от 1-ви до 4-ти октомври

По материала работи: Пламен Янков
Гларус става талисман на регатата "Тол Шипс"

Гларус става талисман на международната регата „Тол шипс“, на която Варна ще бъде домакин от 1-ви до 4-ти октомври, съобщиха от Пресцентъра на Община Варна. Резултатът стана ясен след проведен конкурс, организиран от Община Варна. По регламент в него се включиха ученици от V до XII клас от варненски училища и извънучилищни институции/школи, читалища, студиа и ОДК/. Участниците в конкурса можеха да използват всички видове техники на изящните и приложни изкуства, както и дигитални техники, като всеки участва само с една визия и послание към него, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна.

 

14 души подадоха 12 проекта на хартиен носител и 2 по електронна поща. Жури, съставено от представители на организационния комитет за регатата, разгледа проектите и отличи най–добрите от тях.

 

На първо място е класиран проектът на Мария Трофимова, 18 г., ученичка в XII клас в НУИ „Добри Христов“. Освен с добрия визуален проект за изработката, на който са използвани цветни моливи и тънкописец, тя е описала предложението си така:

„Гларусът е усмихнат и дружелюбен, на една от скиците е изобразен с малко хартиено корабче, което е тематично свързано с главната тема – регатата. Гларусът е облечен в морска униформа, което също го свързва с темата“.

 

Журито определи и две поощрителни награди - на Йордан Павлов, 18 г., и Явор Нанков, 13 г.

 

За отличените участници в конкурса е предвиден награден фонд! Протокол и резултати от гласуването може да намерите на сайта на регата: www.tallships.bg.

Коментари

Новини Варна