IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
17:11 | 11 юни 2016
Обновен: 11:43 | 26 март 2024

Три поколения рисуваха на открито във Варна

Събитието организирано от Асоциация "Да съхраним жената” е по проект „Мост между поколенията”, подкрепен от Община Варна чрез фонд "Култура"

По материала работи: Борис Проданов
Три поколения рисуваха на открито във Варна

Пленер "Рисуване на открито" за първи път събра три поколения, които заедно върху 25 статива и 100 м платно претвориха вдъхновението си за България, рода, семейството, ценностите и традициите.


Събитието организирано от Асоциация „Да съхраним жената” се проведе на 9 юни на пешеходната алея пред х-л Черно море. То бе част от дейностите по проект „Мост между поколенията” подкрепен от Община Варна чрез фонд Култура.


Пространството бе изпълнено с много детски усмивки, цветни багри и творчеството на млади и стари, които с нескрит ентусиазъм рисуваха, пееха и твориха, заобиколени от многобройна публика.


Благодарим за участието на всички ученици и техните ръководители, на всички граждани, които се включиха в празника ни, както и на всички малки и големи деца, които оставиха своя отпечатък, рисувайки заедно с нас. Специални благодарности и за изпълнителите огласили пространството с песни и танци, за подаръците и забавленията на най-малките, на група „Мелодии на зрелостта” с ръководител Стоян Гамолов, на Тодор Игнатов – ръководител на групата по Арттерапия в ЦСРИ "Импулс", както и на всички доброволци, които участваха в подготовката и провеждането на празника.


Възрастните жени от Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Импулс” също показаха своите умения по рисуване, плетиво, шев, тъкане, цветарство и градинарство допълвайки палитрата от дейности и показвайки красотата и богатството на българските традиции.


В този празничен ден всички минахме по един чуден мост, който през годините ни дава сила и вдъхновение – МОСТЪТ МЕЖДУ ПОКОЛЕНИЯТА! Мост, който е свързваща здрава нишка между стари и млади, между минало, настояще и бъдеще. Духът български съхранил в себе всичко ценно – история, традиции, духовност и национална гордост.


С усмивки и лятно настроение, с магията на изкуството, на картините, с пъстротата на багрите и идеите, с поглед към миналото и настоящето, с мечти към бъдещето - преминахме по моста между поколенията. Още едно доказателство, че преминавайки по него, ние съхраняваме вярата си, българските традиции и обичаи, ценностите, българския дух. Само така можем да създадем прекрасно настояще и бъдеще за нас и родината ни!

 

Коментари

Новини Варна